WebMakelaar
domeinen     hosting     dedicated     colocated     backup     adsl     ontwerp     bestellen    webteam    helpdesk

De waarde van een domeinnaam wordt door de volgende factoren bepaald:
 • Spontane bezoekers
 • Algemene namen
 • Kans op hoge positie in zoekmachines
 • Kan de naam goed onthouden worden?

Berekening van de waarde

De exacte waarde van een domeinnaam voor een onderneming is niet zo eenvoudig te bepalen. Het rekenvoorbeeld kan u op weg helpen:

Voorbeeld: fototoestel.nl

Het aantal spontane bezoekers op deze domeinnaam bedraagt circa 20 per dag. Dat zijn circa 7300 spontane bezoekers per jaar.

Als van elke honderd mensen er eentje een fotocamera koopt zult u dus 73 extra camera's per jaar verkopen door deze domeinnaam.Sedo Partner

 

Stel dat u per fototoestel EUR 150,= verdient, dan maakt u door deze domeinnaam een jaarlijkse extra winst van 10950,= euro.

Stel dat u een bedrag leent en daarmee een domeinnaam koopt. Dan zult u rente moeten betalen over het bedrag dat u hiervoor leent. Omdat u natuurlijk een behoorlijke winst wilt maken is het redelijk als u slechts 1/3 deel van de extra winst uitgeeft aan de rente op de lening, en 2/3 deel uiteindelijk zelf behoudt. U kunt dus in dit geval 3650,= euro per jaar aan rente uitgeven. Als u 6% rente moet betalen over een lening kunt u dus de waarde van de domeinnaam voor uw onderneming stellen op:

EUR 3650 / 0,06 = 60833,= euro

Een domeinnaam vertegenwoordigt dus een grote waarde. Daarom koppelen grote ondernemingen vaak meerdere domeinnamen aan hun websites, en zijn zij bereid daar fors in te investeren. Een domeinnaam is een waardevol marketinginstrument dat zijn waarde behoudt.

Doe een bod: info@webmakelaar.com

 
 
WEBMAKELAAR.COM Kingsfordweg 151 Amsterdam Tel: 0900 - 4 932 832